15% rabat på alle vores service til nye kunder Ring i dag 47 47 47 49

Tips til bilpleje : 7 enkle vedligeholdelseopgaver, du selv kan udføre

Posted In: Vedligeholdelses tips

Nutidens biler og lastbiler er mere højteknologiske end nogensinde før. Ikke al vedligeholdelse af køretøjer kræver, at du har et indgående kendskab til bilmekanik eller endda er praktisk med et sæt værktøjer. De enkleste bilvedligeholdelsesopgaver kan håndteres af alle i deres indkørsel eller garage. Her er flere grunde til at gøre brug af bilplejetipsene i dette indlæg:

 • dine køretøjer vil fungere mere sikkert
 • velholdte køretøjer er mere pålidelige og har længere levetid
 • du vil sænke dit CO2-fodaftryk
 • få tilfredsstillelsen ved at udføre din egen bilvedligeholdelse
 • du sparer penge på bilreparationsomkostninger
 • dine køretøjer vil se bedre ud

Simple bilplejetips til at beskytte dine investeringer

Mange bil- og lastbilejere lægger ikke meget vægt på deres køretøjers behov, indtil der opstår et problem.

Ja, vi bringer dem til vores autoværksted en eller to gange om året til et regelmæssigt planlagt olieskift og anden vedligeholdelse. Der er dog mere, som chauffører kan gøre for at sikre, at deres køretøjer ser ud og kører bedst muligt.

Hvis du udfører dine egne regelmæssige bileftersyn og let vedligeholdelse, når det er nødvendigt, vil det gå langt i retning af at beskytte den betydelige investering, du har foretaget i dine køretøjer.

The maintenance tasks included in these seven car care tips are easy to do and won’t require much of a time investment.

1. Undersøg dit batteri

Dit køretøj skal ingen steder hen, hvis dets batteri svigter, så tag dig tid til en hurtig visuel inspektion og lejlighedsvis rengøring af denne vigtige bilkomponent.

Mindst en gang om året skal du tjekke dine batteripoler for tegn på tør hvid batterisyre. Hvis der er nogen, skal du fjerne kablerne fra dit batteri (gør det negative kabel først).

Brug en stålbørste og korrosionsfjernende væske fra en bilforhandler til at rense det ætsende materiale fra batteriets poler. En blanding af bagepulver og vand kan også bruges.

Skyl det rengjorte område af med lidt vand, tør det med en klud, og tilslut batterikablerne igen (fastgør det positive kabel først).

Omtrentlig nødvendig tid: 15-20 minutter

2. Skift dine vinduesviskerblade

En af de største sikkerhedsproblemer ved kørsel er at have en klar forrude for at give det højeste niveau af vejsyn.

Det bør betragtes som en topprioritet at udskifte slidte vinduesviskerblade, der springer over, efterlader striber på din forrude eller ikke effektivt fjerner regn og sne. Når du hører dem lave en knirkende lyd, er det endnu en indikator, at det er tid til at udskifte viskerbladene.

Selvom dine viskerblade ser ud til at fungere godt, skal du med jævne mellemrum inspicere gummistrimlerne på bladene for tegn på revner. Giv gummistrimlerne en lejlighedsvis aftørring med en fugtig klud eller køkkenrulle for at fjerne snavs.

Ligesom med de fleste af de vedligeholdelsesopgaver, der er inkluderet i disse bilplejetips, vil variabler såsom vejr og køretøjsforbrug påvirke din tidsplan for udskiftning af visse bildele.

Generelt anbefales det at udskifte dine viskerblade hver 6.-12. måned. Næste gang du køber et nyt par, skal du købe et ekstra sæt, som du kan opbevare i bagagerummet og har let tilgængeligt.

På de fleste køretøjer kan udskiftning af forrudeviskerbladene nemt gøres selv. Bare følg instruktionerne i din brugervejledning og på bagsiden af ​​emballagen til viskerbladene.

Omtrentlig nødvendig tid: 10-15 minutter

3. Udskift motorens luftfilter

Af alle de plejeråd, der er anført her, er det nok det mest skræmmende at skifte dit eget motorluftfilter. Du kan dog være sikker på, at det er ret nemt at gøre.

Et snavset luftfilter vil begrænse, hvor meget luftstrøm din motor optager, hvilket belaster motoren ekstra. Dette kan påvirke gas-kilometertal lidt og, mere mærkbart, accelerationsydelsen på dine køretøjer.

Den frekvens, hvormed et motorluftfilter skal udskiftes, afhænger af forskellige faktorer. Regelmæssig kørsel på ikke-asfalterede veje og i tæt trafik vil få luftfiltrene til at blive tilstoppet hurtigere.

Vedligeholdelsesplanerne for udskiftning af luftfiltre kan variere meget mellem bilproducenter. Nogle anbefaler at gøre det hver 15.000 miles (24.000 kilometer), mens andre råder dig til at skifte det hver 45.000 miles (72.000 kilometer).

Tjek dit køretøjs instruktionsbog for at bestemme din tidsplan og for at finde dit motorluftfilters placering. For de fleste køretøjer er luftfilterboksen ikke svær at få adgang til og kræver muligvis ikke engang værktøj for at åbne.

Et hurtigt kig på dit luftfilter vil fortælle dig, om det skal skiftes eller ej. Et snavset luftfilter vil se gråt eller sort ud.

Omtrentlig nødvendig tid: 5-10 minutter

4. Vask dit køretøj

Et af de nemmeste bilplejeråd at følge er blot at vaske dine biler regelmæssigt. Hvis du gør det, beskytter du det udvendige af dine køretøjer og holder dem til at se ud som nye.

Selvom dette er en simpel vedligeholdelsesopgave, bliver den ikke altid udført korrekt. Nogle chauffører vasker deres bil eller lastbil for lidt, mens andre går overbord og vasker den for meget.

Eksperter siger, at hvor ofte du vasker din bil, vil blive dikteret af flere faktorer:

 • hvor den er parkeret
 • hvor ofte den køres
 • vejrforhold

Det er generelt en god idé at vaske dine køretøjer hver 2.-4. uge, afhængigt af ovenstående faktorer. Hvis du for eksempel bor i områder, der bruger vejsalt om vinteren, er det klogt at vaske dine biler hver eller anden uge i betragtning af, hvor meget salt der kan forringe et køretøjs finish og underside.

Parkering i garagen anbefales altid, da dine biler og lastbiler vil være mindre udsat for vejr og vind. Det omfatter også ting som surt fugleklatter, træsaft, døde insekter og luftbårne elementer som støv, snavs og pollen.

Omtrentlig nødvendig tid: 20-30 minutter

5. Voks dit køretøj

Hvis du vasker dine køretøjer regelmæssigt for at bevare udseendet og integriteten af ​​deres ydre, så føj endnu et af disse bilplejetips til din vedligeholdelsesrutine – giv dem en voksning.

Voksning kan udføres meget sjældnere end vask – to eller tre gange om året anbefales generelt. Nogle dyrere syntetiske voksarter hævder, at du kun behøver at bruge deres produkter én gang om året.

Sammen med at opretholde glansen af ​​et køretøjs ydre beskytter voksbehandling også deres klare lak og maling mod de førnævnte grimme elementer.

Den nemmeste måde at afgøre, om din bil eller lastbil har brug for et lag voks, er blot at lægge lidt vand på køretøjet. En voksning er ikke nødvendig, hvis vandet perler op.

Der er endnu en fordel ved at bruge disse bilplejetips, der fokuserer på køretøjets ydre – de kan forbedre din kilometertal. Test (herunder en test udført på fjernsynets MythBusters) viser, at rene biler leverede bedre brændstofeffektivitet end snavsede.

Omtrentlig nødvendig tid: 50-60 minutter

6. Tjek dine motorvæsker

Selv med indikatorer på køretøjets instrumentbræt, der angiver, når væskeniveauet er lavt, er det klogt at tjekke dine væskeniveauer af og til mellem besøgene i dit autoværksted.

Det tager ikke meget tid at gøre og giver ekstra sikkerhed for, at dit køretøjs væsker fyldes ordentligt på. At tjekke dine væskeniveauer er et af de bilplejeråd, det er særligt smart at gøre brug af, før du tager dine køretøjer med på en lang biltur.

Sørg for altid at kontrollere dine væskeniveauer, mens du parkerer på en flad overflade. Brug en ren klud eller køkkenrulle til at tørre dine oliepinde af.

Lad os starte med motorolien. Du vil få forskellige meninger om, hvordan du får de mest nøjagtige aflæsninger af dit olieniveau. Nogle eksperter siger, at du skal køre køretøjet, indtil det når normale driftstemperaturer, slukke det og derefter vente 5-10 minutter, før du tjekker din oliepind.

Andre siger, at du kan tjekke oliepinden, når køretøjet er koldt. Se dit køretøjs instruktionsbog, og spørg din mekaniker til råds for at finde ud af, hvilken metode der virker for dig.

Ikke alle køretøjer har en transmissionsvæske målepind. Hvis din gør det, skal du kontrollere transmissionsvæskeniveauet, mens køretøjet kører. Omvendt skal dit køretøj altid være slukket, når du kontrollerer kølevæske tankens niveau.

Din bremsevæske kan findes i en reservoirtank med lette at se væskeniveauindikatorer. Tjek også servostyringsvæsken beholderen, som kan have en oliepind afhængigt af din bilmodel.

Det sidste væskeniveau, der skal kontrolleres, er for din sprinklervæske, som enhver erfaren bilist burde være ganske fortrolig med.

Omtrentlig nødvendig tid: 10 minutter

7. Tjek dit dæktryk

Mange moderne køretøjer kommer med et dæktryksovervågningssystem, men det skader ikke at kontrollere dit dæktryk manuelt med jævne mellemrum. En god dæktryksmåler bør betragtes som et vigtigt værktøj for enhver chauffør, ligesom en bærbar dækpumpe/miniluftkompressor.

Kørsel på dæk, der er for lidt pumpet, kan:

 • sænk din brændstoføkonomi
 • beskadige dæk og få dem til at blæse ud på grund af overophedning
 • begræns din bils evne til at håndtere

Overpumpning af dine dæk kan også forårsage problemer. Sørg for at fylde dine dæk til det tryk, der anbefales af køretøjets producent og ikke det psi-niveau, der er angivet på de faktiske dæk.

Omtrentlig nødvendig tid: 2 minutter

Friggør plads i din garage til parkering

Disse bilplejetips, der involverer visuelle inspektioner og let praktisk vedligeholdelse vil holde dine køretøjer kørende.

Du kan også passe på dine køretøjer ved blot at parkere dem i din garage, hvor de vil være sikrere og beskyttet mod vejret. Garage Living kan forvandle din garage til et rum, der er rodfrit og æstetisk tiltalende.

Og hvis dine færdigheder i bilpleje giver dig mulighed for at udføre mere dybdegående vedligeholdelse af dine køretøjer, kan vi også hjælpe. Vores garageskabssystemer er ideelle til et garageværksted. Vores billifte er også nyttige til vedligeholdelsesopgaver af køretøjer, ud over at de er en fantastisk løsning til at tilføje ekstra parkeringsplads i garagen.

Via: https://www.garageliving.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *