15% rabat på alle vores service til nye kunder Ring i dag 47 47 47 49

Filtervedligeholdelse holder din bilmotor kørende effektivt

Posted In: Vedligeholdelses tips

Din bil er udstyret med tre til fem filtre, som alle hjælper køretøjet med at køre effektivt. Når vi siger tre til fem, mener vi, at nogle køretøjer ikke har transmissionsfiltre eller kabineluftfiltre. Tjek din instruktionsbog for at se, om din bil, lastbil eller brugskøretøj er udstyret med disse filtre. Hos Fixcar til at udskifter vi dine filtre, når de har brug for det. Vi vil tale om hver filtertype og de generelle anbefalinger til ændring af dem nedenfor.

Luftfilter

Luftfilteret findes i motoren, og det renser luften, der strømmer ind udefra. Dit køretøjs forbrændingskammer har brug for luft i cylindrene til forbrænding. Den rensede luft ledes til cylindrene, efter at den er løbet gennem luftfilteret. Dette filter skal skiftes hver 19000 km. Hvis du er en, der ikke kører meget, kan du skifte filteret hvert år.

Kabinefilter

Kabinefilteret renser luften, der strømmer gennem ventilationsåbningerne. Det varierer meget, hvornår dette filter skal skiftes. De fleste kabinefiltre holder 30.000 km, før de skal skiftes, men nogle skal skiftes før. Tjek din brugermanual for at se den anbefalede varighed. Bemærk, at denne varighed kan ændre sig afhængigt af den filtertype, du køber.

Brændstoffilter

Din motor har også brug for brændstof i cylindrene til forbrænding. Dieselbrændstof eller benzin, som du putter i tanken, løber gennem brændstoffilteret to gange, før det ledes til cylindrene. Dette fjerner forurenende stoffer og sediment fra brændstoffet for at sikre, at det brænder uden problemer. Brændstoffilteret skal skiftes hver 30.000 km. Bilister med lavt kilometertal kan skifte det hvert andet år.

Oliefilter

Oliefilteret skiftes automatisk ved hvert olieskift. Derfor skiftes den hver 5000 km. Oliefilteret fjerner snavs og snavs, som olien optager, når den cirkulerer gennem motoren. Dette sikrer, at du igen har ren motorolie, der cirkulerer gennem din motor. Et snavset oliefilter kan beskadige din motor, fordi snavset motorolie ikke smører og beskytter motoren, som den skal.

Transmissionsfilter

Til sidst, hvis dit køretøj er udstyret med et transmissionsfilter, ændres dette, når du får skiftet transmissionsvæsken. Den generelle anbefaling for en transmissionsskylning og genopfyldning er hver 30.000 km. Det er på dette tidspunkt, at transmissionsfilteret skiftes.

Igen, Fixcar autoværksted Sabro, vil med glæde vedligeholde din bils filtre for dig. Ring til os i dag for at aftale en aftale.

Skrevet af admin/REDA/